Sustavi za potporu odlučivanju, doc.dr.sc.Josip Mesarić, doc.dr.sc.Marijana Zekić-Sušac

 
Pretraživanje
Resursi
Ispis teksta
Software
Ispis teksta

Linkovi


Stranica: 1
 
CLIPS ljuska za ES
Ljuska CLIPS za ekspertne sustave, stranica opisuje što je CLIPS, povijesni razvoj, sekcija za download, najčešće postavljena pitanja, ostali linkovi za CLIPS.

Data Mining Server na IRB
Data mining server na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, koji ima za cilj omogućiti svim zainteresiranima online obradu podataka temeljenu na indukciji znanja koristeći između ostalog i neuronske mreže.

ExSys ljuska za ES

Ljuska ExSys namijenjena je za izgradnju ekspertnih sustava iz svih područja, a posebno iz područja poslovnih odluka. Evaluacijska verzija koja je potpuno funkcionalna ali s vremenskim ograničenjem od 30 dana je raspoloživa za download.

Jess ljuska za ES
Ljuska za ekspertne sustave Jess, stranica opisuje što je Jess, kako je nastala, za što se
upotrebljava, prednosti, ali sadrži i mogućnost download-a probne (evaluacijske) verzije koja traje 30 dana.

NN alat BackPack tvrtke Z-Solutions
BackPack Neural Network System tvrtke Z-Solutions pripada među jednostavnije alate za NN jer sadrži samo jedan NN algoritam: backpropagation. Zbog toga je pogodna za jednostavnije probleme, te za edukativne svrhe. Probna verzija koja ima ograničenje samo u broju varijabli dostupna je na web stranici.

NN alati tvrtke NeuralWare
Osnovni alat ove tvrtke koji omogućuje izgradnju neuronskih mreža opće namjene je NeuralWorks Proessional II/Plus. Alat NeuralWorks Predict specijaliziran je za predviđanje s pomoću neuronskih mreža, dok je alat Designer Pack namijenjen za izgradnju gotovih aplikacija za komercijalnu upotrebu. 

NN alati tvrtke NeuroDimension
Alat  NeuroSolutions omogućava izgradnju univerzalnih modela NN, a TradingSolutions alat je specijaliziran za izgradnju neuronskih mreža za predviđanja na tržištima vrijednosnica i druga financijska predviđanja. Alati su raspoloživi u probnoj verziji, u kojoj nije omogućeno izgraditi i pohraniti nove modele na novim bazama podataka, već samo pregledavati gotove primjere pohranjene u program.

SoftPro Manager sustav za potporu odlučivanju
SoftPro Manager 4.0 je alat za potporu odlučivanju hrvatske tvrtke Tetral. Dizajniran je za menadžere planere i poslovne analitičare, dolazi u standardnoj, profesionalnoj i entreprise inačici, te je tako prilagođen i za manje tvrtke.  

TexSys ljuska za ekspertne sustave

Inteligentna ljuska za ekspertne sustave kreirana na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja u Splitu. Sadrži interaktivne upute za korištenje programa na Webu uz primjere.

Xpert Rule alat za ES i Data mining
XpertRule Knowledge Builder i XpertRule Miner paketi koji uključuju ljusku za ES, stabla odlučivanja, data mining i druge metode za obadu i otkrivanje znanja.

Stranica: 1
Novosti
Ispis teksta

18.06.2008.

Stavljene su smjernice za izradu integrativnog zadatka. Nalaze se u poglavlju 9. Projektni zadatak.

 

 

29.06.2007.

Stavljene upute za izradu primjera OLAP analiza uz poglavlje 5.

Projektni zadatak - analiza slučaja radi se na satu  06.07.07. što je i zadnji termin nastave iz kolegija.

 

11.05.2007.

Stavljeno je izmijenjeno poglavlje 3 - Ekspertni sustavi, te obaveze studenata. Rok za predaju zadaće je do sljedećeg predavanja.

 

27.04.2007.

Dobrodošlica studentima 10. generacije koji su izabrali ovaj kolegij!

Prvo predavanje u ljetnom semestru 2006/07. održat će se 28.04.07.

Pozivaju se studenti da do drugog predavanja ispune anketu i predstave se na forumu.

MONO Distance Learning
korisnik: zaporka: